Detoxen

 

Waarom detoxen ?

 

Je lichaam ontdoen van giftige stoffen, dat is wat detoxen betekent. Door je lichaam te reinigen, rust te gunnen en goed te voeden, merk je dat je meer energie hebt. Klachten nemen af, het zelfgenezend vermogen van ons lichaam kan zijn werk weer doen.

 

Ons lichaam wordt dag in dag uit blootgesteld aan giftige stoffen, meestal zonder dat we dat zelf in de gaten hebben. We ademen uitlaatgassen in, eten bewerkte voeding, gebruiken cosmetica, koken met plastic en aluminium keukengerei, en doen dat allemaal zonder te beseffen dat we op die manier ons lichaam volstoppen met schadelijke stoffen. Ons lijf is zelf heel goed in staat om deze toxische stoffen te verwijderen, maar doordat we dagelijks zo veel giftige stoffen binnen krijgen en tegelijkertijd tekorten aan belangrijke voedingsstoffen hebben is ons lichaam minder goed in staat zichzelf te reinigen. Een detox kuur van tijd tot tijd kan voor je gezondheid dus erg belangrijk zijn!

 

Om te voorkomen dat je jouw lichaam langzaam vergiftigt en ziek maakt is het dus van essentieel belang om je lichaam een helpende hand te bieden bij het natuurlijke reinigingsproces. Dit kun je doen door regelmatig een ontgiftend dieet te volgen. Afvalstoffen die o.a  in vetcellen zitten opgeslagen worden zo verwijderd.

 

Zodra je lichaam weer schoon is zal je meteen merken dat allerlei aandoeningen die het gevolg zijn van een vervuild lichaam sterk verminderen of zelfs geheel verdwijnen. Daarnaast zal je merken dat je een paar kilo zult afvallen en in staat zult zijn om je gewicht beter onder controle te houden. Vraag het aan iemand die een goede detox kuur heeft gedaan : je voelt je schoon en energiek, je huid straalt, je gezichtsvermogen verbetert, je slaapt een stuk beter, je immuunsysteem is versterkt en je bent wat overtollig gewicht kwijt. Kortom: je bent weer als nieuw en kunt er weer lekker tegenaan!

 

 De intensiteit die het beste bij jou past is afhankelijk van een aantal factoren, waaronder of je al eens eerder een detox hebt gedaan, hoe grondig je wilt detoxen en hoe je het wilt inpassen in je dagelijkse leven.

Vergeet niet dat detox een moment van rust is, zowel fysiek als mentaal. Tijdens de detox zul je eerder moe zijn, dus probeer je detox altijd zo in te plannen dat je voldoende rust kunt nemen en niet hoeft te presteren.

 

Belangrijk om verder te weten:

Wanneer je nog nooit eerder gedetoxed hebt, is het heel belangrijk om je goed in lezen wat het lichamelijk en geestelijk inhoudt. Om veilig te kunnen ontgiften heeft je lichaam namelijk diverse vitamines en mineralen nodig, want deze breken toxische stoffen af die vrijkomen in je lichaam op het moment dat je gaat detoxen. Heb je tekorten in je lichaam, dan zal je lichaam de vrijgekomen giftige stoffen niet goed kunnen afbreken en ontstaat de “Herxheimer Reactie”, welke gekenmerkt wordt door vergiftigingssymptomen zoals misselijkheid, hoofdpijn, duizeligheid, diarree en/of stemmingswisselingen.

 

Een onzorgvuldig voorbereide detox leidt echter niet alleen tot vervelende vergiftigingssymptomen, het kan bovendien ernstige schade toebrengen aan je lichaam omdat de tijdens de detox vrijgekomen giftige stoffen in je bloedbaan terecht komen en vervolgens je organen en weefsels kunnen aantasten. Symptomen als heftig zweten en koorts kunnen het geval zijn. Een detox doe je dus niet “even zomaar”, maar moet goed worden voorbereid!

Ik weet zelf als geen ander hoe lastig het is ieder keer weer de juiste voedingskeuze te maken. Na verloop van tijd zakt de spirit weg. Dan voel ik weer dat het tijd is voor een schoonmaakbeurt waarna alle energie en power weer terug is!

 

Ik bekijk graag samen naar wat voor jou de beste mogelijkheden zijn en welk resultaat je wilt behalen.