Colonhydrotherapie

 

 

Colonhydrotherapie ofwel hoge darmspoelingen is een therapie waarbij de dikke darm over de gehele lengte, 1 tot 1,5 meter gereinigd wordt met schoon gefilterd water op lichaamstemperatuur. Dit wordt gedaan met behulp van een apparaat wat de druk in de darmen van de cliënt in de gaten houdt. Via ditzelfde apparaat wordt het water wat uit de darm komt ook weer afgevoerd. Het afgevoerde water loopt via een verlichte buis rechtstreeks naar de riolering. Aangezien het een gesloten systeem is zijn er geen geurtjes waarneembaar.

 

De behandeling is een veilige, effectieve methode om het plaque en de afvalstoffen welke zich hebben vastgehecht aan de binnenzijde van de dikke darm te verwijderen. Door het naar binnen laten lopen van een kleine hoeveelheid gefilterd water in de dikke darm, wordt het vuil zacht gemaakt en losgeweekt. Hiermee wordt vervolgens ook de natuurlijke peristaltiek van de darm gestimuleerd.

De therapie heeft het beste effect, wanneer het wordt gecombineerd met een goede voeding, vochtinname en voldoende lichaamsbeweging.

 

Aan het einde van de behandeling wordt nog een halve liter water toegediend met daarin een probioticum. Dit wordt enkele minuten ingewerkt om de groei van goede darmbacteriën te bevorderen.  

 

Na de behandeling ontstaat over het algemeen een opgelucht en schoon gevoel in de buik. Door de behandeling worden afvalstoffen afgevoerd die tijdelijk kunnen zorgen voor vermoeidheid, beslagen tong, transpiratie en een prikkelbaarheid.

De behandeling zal niet alleen op de hoofdklacht zijn uitwerking hebben, maar zal tevens leiden tot een algemene verbetering van vitaliteit, veerkracht en doorbloeding van het lichaam.

 

Al in het oude Egypte wordt op papyrusrollen over darmspoelingen geschreven. 

 

Een goede balans in lichaam en geest verhoogt de levenskwaliteit. Colonhydrotherapie kan een absolute oplossing voor je gezondheid bieden, met name bij klachten zoals:

 

Prikkelbare darm (PDS)
- Spastische darm
- Obstipatie
- Diarree
- Menstruatieklachten
- Hoge Bloeddruk
- Migraine of hoofdpijn
- Preventief

- Vermoeidheid (chronisch)
- Opgeblazen gevoel
- Maagzuur
- Winderigheid
- Slechte stoelgang
 

Overgewicht

Veel mensen hebben last van overgewicht. Een goede colonhydrotherapiebehandeling kan veel van deze overtollige kilo’s weghalen en het gevoel van een opgeblazen buik wegnemen. Tussen de 3 en 17 kilo aan aangekoekt materiaal kan aan de darmwand vastzitten!

 

Het schone, lichte gevoel na de behandeling werkt voor veel mensen erg motiverend om een gezonder leefpatroon aan te gaan houden. Ik geef hierover graag advies indien gewenst.

 

De behandelingen verlopen comfortabel, effectief, veilig en integer. Je darmen laten reinigen en dit regelmatig onderhouden is wel degelijk nodig en absoluut geen overbodige luxe.

 

Bekijk het filmpje maar eens. Dr. Hiromi Shinya laat, door middel van een endoscopie, zien hoe de darm er vanbinnen uit kan zien.